Dagens stora julros…

… vill jag ge till Krister Kallin och hans sambo Eva-Lena. Helt fenomenalt jobb som dom utför tillsammans. Krister är en suverän körledare. Får oss Damer och Herrar att skratta gott mellan slitet med sången.

/ Ing-Marie

Skrivet 2007-12-12 av Nerikes Allehanda

Recension av Julen Är Här 2007 * * * * *

”Vilken första advent! Vilket ypperligt sätt att fira in julen! 450 sångare (6 körer), alla med Krister Kallin som dirigent hade denna söndag intagit Conventums scen.”

”Konsertens solist Anna Wikblom kallas öven Örebros Sissel Kyrkjebö och det var ingen överdrift. Thomas Oredsson höll stämningen på topp. Att han håller på med ”Stand up Comedy” är det ingen tvekan om. Roligare konrensier får man nog leta efter.”

”Kristers Sisters bjöd på Rockin’ around the Christmas tree. De verkade som klippt och skurna för den sortens musik.”

”Duetten mellan Krister och Anna i Winter wonderland var som tagen ur en Hollywoodfilm. Deras röster passade perfekt ihop. Annas kristallklara stämma fick ögonen att tåras, liksom Kristers solo i O helga natt. När kören föll in blev det nästan övermäktigt vackert.”

”Det här var den bästa första advent jag någonsin firat.”

/ Renée Bisori, Nerikes Allehanda

Skrivet 2007-12-03 av Nerikes Allehanda

Krister Kallin – Mottagare av Hjalmar Berglunds Revystipendium 2007

Juryns motivering:
”Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, kvinna eller man eller ens om Du kan sjunga – Krister Kallin har säkert en stämma för Dig. Sedan han flyttade hit för femton år sedan har norrlänningen Kallin sett till att tusentals örebroare fått göra sina röster hörda. Just nu är han ansvarig för 500 sångare i sex olika körer, till exempel 80-årsjubilerande Lorelei som nyligen kom ut med en hyllad CD. Med detta stipendium vill Hjalmar hylla en riktig eldsjäl som gör en ovärdelig insats för Örebros musikliv, och som förhoppningsvis kommer att fortsätta göra det i många, många år till. KÖR så det ryker, Krister!”

Lyssna på inslag från utdelningen:
SR Örebro – www.sr.se/cgi-bin/orebro/program/index.asp?ProgramID=71, se inslaget från 19/1 kl. 17.00 – 17.30
Nerikes Allehandas webb-tv – www.na.se , se ”Körledare fick Hjalmarpris”

Recension av Loreleis nya CD-skiva * * * *

”Madrigalen ur ”Carmina Burana” är vacker och svårsjungen, men den klarar man med den äran.”

”Sångarna är tonsäkra, ett stort plus då det konstigt nog är svårare att få an manskör att låta rent än en blandad kör. Att detta är äkta sångarglädje står helt klart, och skivan blir säkert en guldgruva för alla som gillar manskör.”

/ Renée Bisori, Nerikes Allehanda

Skrivet 2006-11-14 av Nerikes Allehanda
www.na.se/kultur&noje/rec/rec.asp?id=0&nr=13634

Dagens ros…

… till dirigenten Krister Kallin, kören Never too late och ackompanjatören Jerry Holmberg. Det var en fröjd att lyssna på er konsert den 1 maj! Utmärkt val av repertoar och härligt framförande. Vilken sångarglädje!

/ Nöjda besökarna Brita Netz och Gunner Rahmqvist, Örebro

Skrivet 2006-05-08 av Nerikes Allehanda

Loreleis män möter Kristers Sisters

Två körer och en dirigent. Så kommer det att se ut i Rudbecksskolans aula i morgon eftermiddag. Då är det dags för Manskören Loreleis Vårcaprice och gäster är Kristers Sisters, en av Örebros damkörer. Dirigent och musikalisk ledare för körerna är densamme, Krister Kallin. De båda körerna gav redan tidigare i våras en gemensam konsert:

– Det fungerade så bra att vi bjöd in dem till gäster på vårcapricen, säger Bengt Svensson, ordförande i Lorelei.

Huvuddelen av lördagens konsert är Loreleis, som bland annat sjunger traditionella vårsånger. Men även nu sjunger körerna tillsammans och Kristers Sisters har också en egen del.

Skrivet 2006-04-21 av Nerikes Allehanda

Trädgårdsfest

Torsdagen den 2 juni var ett 70-tal personer samlade till ”Trädgårdsfest” i Almby församlingshem. Trots att sommaren ännu inte infunnit sig lät man sig väl smaka av sill och potatis och annat gott. Konferencier var Carl-Olof Steen.
Krister Kallin bjöd på härlig sång liksom Seniorkören under ledning av Unn Jörgensdotter Wing.

Skrivet 2005-06-10 av Nerikes Allehanda

Premiär för allsång i Wadköping

Allsångsledaren Krister Kallin blickar ut över publiken. Ett 50-tal entusiaster har vågat sig till Spelgården. Det är premiär för allsång i Wadköping.

– Ja, tanken är att vi ska köra samma koncept som på Skansen med gästartister och allsång varje gång, säger Krister Kallin.

Örebros svar på Lasse Berghagen, eller numera Anders Lundin, leder sex körer i Örebro till vardags. Han hoppas att ryktet om allsången i Wadköping ska sprida sig. Örebroarna ska inte behöva åka ända till Stockholm för att få utlopp för sin sångkonst.

Skrivet 2004-07-04 av Nerikes Allehanda
www.na.se/artikel.asp?intId=773106

Succé för Ecpatgalan

På Olympia i Bredbyn hölls på söndagskvällen en gala mot barnsexhandeln i världen. Uppträdde gjorde både kända och mindre kända artister och hela arrangemanget blev en fullständig succé. Biljetterna var slutsålda och galan drog in över 100 000 kronor.

Arrangörerna visste tidigt vilka artister de ville ha med på galan, nämligen Malva, Harmony 4, Frank Ådahl och Triple & Touch. Och uppslutningen var över förväntan. De 500 biljetterna tog snabbt slut och så sent som på söndagförmiddagen blev arrangörerna uppringda av människor som kunde tänka sig ståplats, bara de fick komma.

Andra bandet ut för kvällen var acapellagruppen Harmony 4 med före detta Mellanselsbon Krister Kallin. Och deras framträdande och säkra stämsång blev något av en succé. Harmony 4, som bara använder sina röster som instrument, sjunger låtar som härstammar från bland annat Backstreet Boys, Beach Boys och Elvis Presley.

Tillsammans med Frank Ådahl avslutade de med ”Stand by me”. Även om Triple & Touch först var det stora dragplåstret blev Harmony 4 publikens absoluta favorit.

Skrivet 2002-09-29 av Örnsköldsviks Allehanda
allehanda.se/lokalt/1315.html