Konsult

Att som aktivitet och ultimat samarbetsövning få en grupp människor att på kort tid bli en samsjungen kör är jättekul. Jag arbetar utifrån synsättet att Alla kan!

En viktig beståndsdel i min pedagogik är att få människor att lägga undan krav på att rösten skall låta fint och vackert. Istället fokuserar jag på att hitta det centrala i sjungandet, att använda rösten till ett känslomässigt uttryck.

För många blir övningen en aha-upplevelse och känslan av att man faktiskt kunde mer än man trott brukar infinna sig!

Kontakta mig för mer information och prisuppgift: mail@kristerkallin.se

—-

LÄSTIPS!

”Körsång gör oss friskare”

”Ett forskarlag har med hjälp av blodprover hälsotestat personer med magbesvär som fått sjunga i kör. Vetenskapligt vet man att halten av det lugnande hormonet oxytocin i blodet för många ökar direkt när de sjunger. Enligt de kliniska resultaten hade testosteronhalten i saliven stigit signifikant i körgruppen efter sex månader. Testosteron är viktigt för hälsa och välbefinnande hos både män och kvinnor eftersom det påverkar drivkraft, immunförsvar och skelett.”

”…sången innehåller så mycket, det är det fysiska för kroppen – andningen, den estetiska upplevelsen och den sociala grupptillhörigheten.”

Läs mer:
www.uppsalanytt.se/nyheter/korsang-gor-oss-friskare/