Körsång

Välkommen att delta i en härlig sjungande gemenskap!

Bland mina körer finns möjlighet att delta i sång på flera olika nivåer. Du är välkommen att titta in och känna dig för i den eller de körer som du tror passar dig bäst. Detta är gratis och du behöver inte föranmäla dig!

Studier visar genom en rad tester att det är välgörande både fysiskt och psykiskt att sjunga i kör. Är du trött och utarbetad när du kommer till kören så kommer du troligen att känna dig både gladare och piggare när du går hem.

Att hitta rätt sånger är viktigt för att det skall kännas inspirerande att repetera. Utgångspunkten för valet av sånger är alltid en mix av den typ av musik som de flesta vill sjunga.

Det är bra att ha ett mål med arbetet vi lägger ner på att lära oss alla sånger. Därför avslutar vi varje termin med en konsert.

Vill du vara helt säker på att få en plats i någon av körerna till hösttstarten så anmäler du dig i förväg på ABF 019-601 54 00 eller på hemsidan www.abf.se/orebrolanSENIORKÖREN FOREVER YOUNG
Måndag 09.30-11.45 . Kör för kvinnor och män
Lokal: Trefaldighetskyrkan, Södra Strandgatan 3 i Örebro.

Starta veckan med körsång! Ett skönare sätt att få struktur på livet som dagledig finns inte. Du behöver kunna sjunga en melodi. Utöver det finns inga krav på förkunskaper men många i kören har lång erfarenhet av att sjunga vilket kan vara ett fint stöd för dig om du själv är oerfaren. Namnet "Seniorkören" är ett arbetsnamn som kommer att bytas ut under våren, när vi gemensamt röstat fram ett nytt!

12 ggr 725 kr
Start 1 september 2014

ANMÄL DIG HÄR: www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/orebrolan/Kurser_och_studiecirklar/Musik-sang-kor/Korsang-med-Krister-Kallin---Seniorkoren/LE COEUR
Måndag 17.00-18.15. Kör för kvinnor och män
Lokal: Trefaldighetskyrkan, Södra Strandgatan 3 i Örebro.

Körsång After Work, för dig som inte har tid att vika en hel kväll i veckan åt körsång så är Le Coeur det perfekta valet. Le Cour har tidigare varit en damkör men kommer från och med denna termin att bjuda in herrar i gemenskapen! Du behöver kunna sjunga en melodi. Utöver det finns inga krav på förkunskaper men många i kören har lång erfarenhet av att sjunga vilket kan vara ett fint stöd för dig om du själv är oerfaren.

12 ggr 675 kr
Start 1 september 2014

ANMÄL DIG HÄR: www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/orebrolan/Kurser_och_studiecirklar/Musik-sang-kor/Korsang-med-Krister-Kallin---Le-Coeur/VOX FEMINA
Måndag 18.30-20.45. Kör för kvinnor
Lokal: Trefaldighetskyrkan, Södra Strandgatan 3 i Örebro.

För dig som gillar att sjunga mer flerstämmig sång och anta lite svårare utmaningar är Vox Femina något för dig. Kören sjunger oftast 3-stämmig repertoar.

12 ggr 835 kr
Start 1 september 2014

ANMÄL DIG HÄR: www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/orebrolan/Kurser_och_studiecirklar/Musik-sang-kor/Korsang-med-Krister-Kallin---Vox-Femina/KRISTERS SISTERS
Tisdag 17.00-18.30 samt en hel helg. Kör för kvinnor
Lokal: Trefaldighetskyrkan, Södra Strandgatan 3 i Örebro.

Läser du noter och har förmåga att i en grupp hålla en egen sångstämma så kan Kristers Sisters vara något för dig. Kristers Sisters gör ofta sina konsertprogram med solister ur kören, helt utantill. Provsjungning för alla intresserade sker söndag 31 augusti från kl. 13.00. Anmäl dig hos ABF för att då din egen individuella tid: 019-601 54 00.

14 ggr 835 kr
Start 2 september 2014

ANMÄL DIG HÄR: www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/orebrolan/Kurser_och_studiecirklar/Musik-sang-kor/Korsang-med-Krister-Kallin---Kristers-Sisters/CANTAMERA
Torsdag 18.30-20.45. För kvinnor och män
Lokal: Trefaldighetskyrkan, Södra Strandgatan 3 i Örebro.

Du behöver kunna sjunga en melodi. Utöver det finns inga krav på förkunskaper men många i kören har lång erfarenhet av att sjunga vilket kan vara ett fint stöd för dig om du själv är oerfaren.

12 ggr 835 kr
Start 4 september 2014

ANMÄL DIG HÄR: www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/orebrolan/Kurser_och_studiecirklar/Musik-sang-kor/Korsang-med-Krister-Kallin---Cantamera/MANSKÖREN LORELEI
Tisdag 18.45-21.15 . Kör för män
Lorelei är en ideell förening i samverkan med ABF. Läs mer på: www.loreleikoren.seF'RALLAKÖREN
Onsdag 18.30-21.00. Kör för kvinnor och män
Frallakören är en ideell förening i samverkan med ABF. Läs mer på: www.frallakoren.se


Studentrabatt

Studerande har 50 % rabatt på terminsavgifter för körerna Cantamera, Le Coeur, Vox Femina, Kristers Sisters.


» Gå till nyhetsarkivet